Отборите на ЦСКА София  и Левски ще се изправят един

...
Отборите на ЦСКА София  и Левски ще се изправят един
Коментари Харесай

`ЦСКА София и Левски във Великденска битка, ще следим мача по `Хоризонт“

Отборите на ЦСКА София  и Левски ще се изправят един против различен в огромното дерби на българския футбол от 26-ия кръг на Първа лига. Мачът стартира в 17.30 часа на Националния стадион „ Васил Левски “ и ще го проследим директно по стратегия „ Хоризонт “ на БНР.

„ Червените “ ще се опитат да се възползват от управническата рецесия в Левски, която докара до напускането на треньора Станимир Стоилов, който ще бъде заместен до края на сезона от Елин Топузаков. Играчите на Саша Илич са в люта борба с Лудогорец за първото място, като след успеха на „ орлите “ над Арда в петък преднината им на върха е единствено една точка. ЦСКА София има да си връща на Левски и за загубата от есенния полусезон, като това бе едно от единствено двете провали на отбора през целия сезон.

От своя страна Левски стабилизира резултатите си след невижданата серия от 11 следващи мача без победа. „ Сините “ записаха четири поредни триумфа без да позволен гол. Всичко това обаче се случи под управлението на Стоилов, който към този момент не е на „ Герена “, а тежката задача да го замести има Елин Топузаков.

 „ Ситуацията не е от най-цветущите. Опитах се в самостоятелни диалози с футболистите да ги успокоя. При тях всичко е наред и би трябвало да мислят единствено за футбол. Аз и щабът ми ще създадем по този начин, че Левски да наподобява уместно. Този тим е селектиран и построен от Станимир Стоилов. Виждаме каква е поддръжката към отбора. Достигна се до друго равнище, което е заслуга на Мъри и неговия щаб. Присъствал съм на неговите тренировки, негов възпитаник съм. Той е направил нещо необикновено и ще се опитам да продължа линията му ”, разяснява Топузаков на конференцията преди дуела.

Левски също се нуждае от победа в борбата за присъединяване в първата шестица на плейофите и битка за присъединяване в Лигата на конференциите през идващия сезон. Тимът заема четвърто място в класирането с 44 точки, 10 по-малко от третия ЦСКА 1948, който е изиграл мач повече. От друга страна задатъкът на „ сините “ пред седмия Славия е единствено три точки.

Днес има още два мача от шампионата. От 14.45 часа Ботев (Пловдив) посреща Спартак (Варна), а от 20.15 Черно море и Локомотив (Пловдив) затварят кръга на стадион „ Тича “ във Варна.

Програмата на мачовете от 26-ия кръг на Първа лига:

Четвъртък

Ботев Враца – Хебър 0:0

Петък

Локомотив София – Пирин Благоевград 2:0

Септември София – ФК ЦСКА 1948 1:3

Арда – Лудогорец 1:2

Събота

Берое – Славия 0:1

Понеделник

14:45 ч, Ботев Пловдив – Спартак Варна

17:30 ч, ЦСКА – Левски

20:15 ч, Черно море – Локомотив Пловдив. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР